Zajęcia z bronioznawstwa

Dnia 18 kwietnia członkowie Oddziału Łódź ZS wraz z członkami Polskiej Organizacji Wojskowej wzięli udział w szkoleniu z zakresu zasad posługiwania się bronią palną oraz bronioznawstwa. Szkolenie przeprowadzone zostało przez przedstawiciela firmy Militaria Łódź (www.militarialodz.pl)

W teoretycznej części szkolenia omówione zostały zasady posługiwania się bronią palną, obowiązujące w tym zakresie przepisy prawa oraz zasady bezpieczeństwa na strzelnicy. Po zakończeniu tej części szkolenia uczestnicy zdawali test z nabytej wiedzy.

W części praktycznej omówiona została budowa oraz zasady działania następującej broni: kbk AK (AKMS), kbk wz. 96 "Beryl", pistolet maszynowy PM-98 "Glauberyt" oraz pistolet Glock. Każdy z uczestników miał możliwość przećwiczenia rozebrania i złożenia omawianej broni. Szkolenie to było pierwszą częścią zajęć, które poprzedzać mają strzelanie zaplanowane na miesiąc maj br.

19.04.2015. 12:19