Kolejne zajęcia na strzelnicy w Jeżewie

20 listopada 2017 r. Oddział Łódź ZS im. kpt. S. Pogonowskiego odbył kolejne zajęcia na strzelnicy w Jeżewie. W czasie ich trwania przeprowadzono strzelanie szkolne nr 1 z karabinka „Beryl” oraz z pistoletu WIST. Uczestnicy mieli okazję do kilkakrotnego sprawdzenia swoich umiejętności, a osiągane wyniki wykazały progres w wyszkoleniu. Niektórzy ze strzelających zaliczyli strzelanie na stopień bardzo dobry, według standardów wojskowych. Kolejna wizyta w Jeżewie planowana jest na pierwszy kwartał przyszłego roku.

W zajęciach obok strzelców z Oddziału Łódź, uczestniczyła także młodzież z klas mundurowych z LO w Poddębicach. Instruktorów prowadzących strzelanie wyznaczył 1 bkpow z Leźnicy Wielkiej. Obiekt użyczony został przez Wojskowe Centrum Kształcenia Medycznego w Łodzi.

Zadanie realizowane zostało w ramach Planu współpracy Dowództwa Generalnego Rodzajów Sił Zbrojnych i podległych jednostek wojskowych z organizacjami pozarządowymi i innymi partnerami społecznymi w 2017 r.

20.11.2017. 22:40