IV Trójbój Strzelecki

Dnia 4 listopada br., w ramach Tygodnia Patriotycznego, odbył się IV Trójbój Strzelecki. Organizowali go Oddział Łódź ZS Klub Strzelecki „Dziesiątka” LOK. Uczestnicy współzawodniczyli w trzech konkurencjach: strzelaniu z kbks na 50 m, pojedynku strzeleckim z kbks oraz rzucie granatem do celu.

Do zawodów stanęło dwanaście drużyn reprezentujących stowarzyszenia oraz szkoły. Największe emocje wzbudzał oczywiście pojedynek strzelecki, w trakcie którego liczyło się nie tylko celne oko, ale także szybkość. Po podsumowaniu wyników okazało się, że zwycięstwo przypadło drużynie MSMS-1 z Międzynarodowej Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Łodzi. Było to spore zaskoczenie, gdyż był to zespół żeński. Z tej drużyny pochodziła też najlepsza strzelczyni zawodów – Anastazja Kobryn.

Po zakończeniu zawodów odbyło się wręczenie dyplomów nagród dla trzech najlepszych zespołów, a także dla osoby, która uzyskała najwyższy wynik w strzelaniu z 50 m.

Zapraszamy na kolejne zawody za rok.

06.11.2017. 13:53